Razvoj socijalne svijesti u Baranji !

1078079_10200992371463779_1300915417_n

U ovo teško vrijeme mnogim stanovnicima Baranje je potrebna pomoć. Upravo zbog toga se grupa mladih entuzijasta odlučila na osnivanje udruge “Korak”.
Udruga za rad sa socijalno osjetljivim skupinama „KORAK“ osnovana je 21.01.2013.sa sjedištem u Dardi.
Iako tek odnedavno osnovana, ciljevi udruge su jasno definirani.  Glavni cilj Udruge je doprinos u poboljšanju kvalitete života socijalno ugroženim skupinama te doprinos u izgradnji civilnog društva temeljenog na nenasilju i različitostima.
Cljeve planiraju provoditi kroz brojne radionice, igraonice, zabavno društvene te humanitarne aktivnosti, pužanje pomoći i njege u kući starijima i nemoćnima te ostale vrste pomoći usmjerene prema socijalno osjetljivim skupinama.

Kao što su uvijek svi početci teški, osnivači Udruge ističu kako je i početak njihovog djelovanjaa težak iz razloga što su nova udruga na ovom području te je teško pronaći način kako informirati ljude i pozvati ih da se uključe u naše aktivnosti koje su za sve besplatne.

Upravo zbog toga  Udruga Korak s veseljem prima i nove članove koji žele sudjelovati u planiranju i provođenju aktivnosti te poziva sve zainteresirane da im se jave preko Facebook stranice Udruge gdje će im njihovi volonteri koji su stalno online rado odgovoriti na vaša pitanja i prijedloge.
Udruga Spiritus OS će zasigurno u budućnosti surađivati sa novonastalom udrugom te im ovim putem želi pružiti potporu kroz promociju !

0 thoughts on “Razvoj socijalne svijesti u Baranji !”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *