HRT Radio Osijek: U “Spiritusu” nema odmora: pomoć, projekti, aukcija….

O aktualnim  projektima, kao i onim  novima, te planovima Udruge Spiritus  pričali smo (9. kolovoza) i u eteru HRT Radia Osijek.  Naša Anea Mihajlović, voditeljica projekata u osječkoj udruzi “Spiritus”, u programu Radio Osijeka predstavila je aktualne projekte, najavila program osobne asistencije te objavu prvog predmeta u aukciji čiji je prihod namijenjen materijalno ugroženim sugrađanima.

“U planu je i program “Razvoj osobne asistencije” za koji upravo prikupljaju korisnike. “Projekt je sličan projektu “Zaželi” no namijenjen je osobama s tjelesnim i psihičkim tegobama”, kaže Anea Mihajlović, te dodaje da je takva pomoć dragocjena svima koji nemaju dovoljno novca za platiti primjereni smještaj ili stručnu pomoć.

“Udruga Spiritus Os načinila je i Facebook grupu Spiritus SOS-Aukcije. Cilj je te FB stranice prikupljanje novca za stare i bolesne, kaže Mihajlović. “Sudjelovati možete kao prodavači i riješiti se suvišnih predmeta ili kao kupci i priuštiti si nešto zanimljivo. Prikupljenim novcem bit će kupljene potrepštine za štićenike u skladu s njihovim potrebama. Ideja je da se na stranici ponudi namještaj koji više nije potreban ili kućanske potrepštine, knjige, odjeća i slično. Stoga udruga poziva Osječane da postanu članovi ove FB grupe i šopingiraju bez grižnje savjesti, jer svaka kuna ide za pomoć seniorima”.

Hvala Radiju Osijek i dragoj Amoreti Bajto što su nas ugostili i omogućili nam da promoviramo svoj socijalni i humanitarni rad!

https://radio.hrt.hr/radio-osijek/clanak/u-spiritusu-nema-odmora-pomoc-projekti-aukcija/268207/?fbclid=IwAR1Dt4rLgfotb6Fs7vhgy2L_P_lJN5piLACQa8x7nxquNznJCdOl5m9bGB8

0 thoughts on “HRT Radio Osijek: U “Spiritusu” nema odmora: pomoć, projekti, aukcija….”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *