Za projekt edukacije i zapošljavanje mladih Udruzi Spiritus odobreno 1,56 milijuna kuna

Udruga Spiritus može se pohvaliti još jednim projektom koji nam je odobren kroz financiranje iz Europskog socijalnog fonda. Naime, u utorak (6. srpnja 2021.) u hotelu International u Zagrebu nazočili smo uručenju ugovora za 31 projekt, među kojima je i naš projekt „NeetWork – Identifikacija i aktivacija osoba u NEET statusu“ – vrijednost projekta 1.567.652,79 kn. Cilj projektne aktivnosti je uključiti neaktivne mlade osobe koje još nisu evidentirane na tržištu, a koji će se kroz provođenje aktivnosti programa i daljnje obrazovanje uključiti na tržište rada, te će im se olakšati zapošljavanje i rad. Ugovore su svečano uručili ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Ministar Aladrović rekao je kako se više od 700 mladih nalazi u toj teško zapošljivoj skupini koju je, kako je rekao, teško identificirati na tržištu rada, a još teže zaposliti. – Želimo ih aktivirati svjesni nedostatka dobro obučenih zaposlenika na tržištu rada”, naglasio je.
Pojasnio je kako će Europski socijalni fond i u slijedećoj perspektivi imati vrlo jasno zadane ciljeve i prioritete “kako bismo financirali sve kvalitetne projekte i aktivirali one koji se nalaze u težem položaj na tržištu rada”.Napomenuo je kako je 2013. nezaposlenost mladih bila gotovo 50 posto, a sada je na razini 16,6 posto ocijenivši kako smo tu u prosjeku EU.
– Ove se godine ulaže više od milijardu kuna u mjere aktivne politike zapošljavanja i očekujemo još bolje rezultate”, istaknuo je Aladrović.

Više o događaju moguće je pročitati na https://mrosp.gov.hr/vijesti/ministar-josip-aladrovic-svecano-urucio-31-ugovor-u-vrijednosti-50-milijuna-kuna-za-unaprjedjenje-vjestina-i-povecanje-zaposljivosti-mladih/12378?fbclid=IwAR2_kQ-PiUiRKvMgFo6rVZ_fpGiGemvkPu-CTyIVGdn-R_9IP0mPuNpB_QY

I na https://hr.n1info.com/biznis/dodijeljeni-ugovori-za-projekte-zaposljavanja-

Svečanost dodjele ugovora u hotelu International u Zagrebu
0 thoughts on “Za projekt edukacije i zapošljavanje mladih Udruzi Spiritus odobreno 1,56 milijuna kuna”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *