Lakši život

Posjetite web stranicu našeg projekta “Lakši život”

Ponosni smo na naš ovogodišnji projekt “Lakši život” financiran u okviru poziva RAZVOJ USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE ZA OSOBE S INVALIDITETOM – FAZA III UP.02.2.2.14, a kojime će 10 osoba s invaliditetom dobiti osobne asistente, a ujedno ćemo time upravo za potrebe provedbe svih projektnih aktivnosti zaposliti i educirati 10 osobnih asistenata.
U svrhu što kvalitetnije provedbe projekta Spiritus Osijek organizirati će edukacije za pružanje i unaprjeđenje kvalitete usluge za korisnike i osobne asistente kako prilagodba na međusobnu suradnju ne bi predstavljala problem i vrstama pomoći koju pružaju osobni asistenti u svakodnevnim aktivnostima zbog velikog rasterećenje obitelji i okoline. Projekt će omogućiti: samozbrinjavanje i potporu aktivnostima svakodnevnog života, nastavak života u prirodnom okruženju te izbjegavanje institucionalizacije. Osim toga, asistenti će biti zaduženi i za obavljanje administrativnih poslova za korisnika. Osobni asistent obavljati će poslove u sklopu projektnih aktivnosti isključivo na način kako bi ih obavila osoba s invaliditetom.  U opisu zadataka i poslova koje će osobni asistenti obavljati u sklopu projekta su: održavanje higijene, pomoć pri ustajanju, pomoć pri odijevanju i razodijevanju , pomoć pri hranjenju i piću, pripremanje obroka, davanje lijekova, obavljanje sitnih kućanskih poslova te pratnja i pomoć.
Projekt izravno jača socijalnu uključenost i kvalitetniji život za 10 osoba s najtežom vrstom i stupnjem tjelesnih oštećenja i osobama s intelektualnim i mentalnim oštećenjima kroz pružanje usluge osobne asistencije, te zaposliti i educirati 10 osobnih asistenata, što pridonosi smanjenu nezaposlenosti i povećanju svijesti u lokalnoj zajednici o potrebama korisnika usluga osobne asistencije.
Projektne aktivnosti i informacije o projektu, te kako postati korisnik usluge možete pratiti i na web stranici projekta
0 thoughts on “Posjetite web stranicu našeg projekta “Lakši život””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *