Mlad si i nezaposlen?! SpirituOS i Edunova ti nude besplatno mentorstvo i osmišljavanje plana zapošljavanja

Besplatne edukacije, verificirane od Ministarstva znanosti i obrazovanja, besplatno savjetovanje i stvaranje plana obrazovanja i zapošljavanja, mentorstvo od strane stručnjaka, informiranje o mogućnostima zapošljavanja te individualna savjetovanja prilika su koju mogu dobiti mlade osobe u dobi od 15 do 29 godina s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.  Sve što trebaju je prijaviti se u projekt  “NeetWork Identifikacija i aktivacija osoba u NEET statusu“, a iza kojega stoji udruga Spiritus OS, te Učilište Edunova i Hrvatski zavod za zapošljavanje, a koji se financira putem sredstava Europskog socijalnog fonda. Inače NEET (Not in Education, Employment or Training) je naziv koji označava mlade od 15. do 29. godine, koji nisu zaposleni niti se trenutno obrazuju, te koji nisu prijavljeni u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Svi zainteresirani i koji ispunjavaju navedene uvjete se mogu prijaviti na “NeetWork” projekt putem prijavnog obrasca na ovom linku. Za više informacija možete kontaktirati Udrugu Spiritus OS na broj 031/500-604 ili mailom na neetwork.projekt@gmail.com. Ova udruga koja se inače bavi specifičnim socijalnim kategorijama, ovih dana završava i projekt “SOS Mladi”, a koji se provodio u suradnji s Kutinskom organizacijom mladih. Projekt je bio namijenjen nezaposlenim osobama, dobi do 30 godina, koji se nalaze na potresom pogođenom području, odnosno na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije, kako bi se u konačnici lakše mogli uključiti na tržište rada. U sklopu projekta su se od travnja održavale radionice neformalne edukacije putem usluge Google Meet, u kojima su sudionici imali priliku od strane stručnjaka u svojim područjima poslušati i diskutirati o raznim temama vezanim za osobni razvoj, transverzalne vještine i poslovne vještine. Neki od obrađenih tema koje su sudionici projekta prošli su cjeloživotno učenje, leadership i timski rad, menadžment u kulturi, financijska pismenost, intervjuiranje za posao, e-mail bonton u poslovnoj komunikaciji i EU projekti. Nakon završetka provođenja bogatog rasporeda edukativnih radionica, sudionici nastavljaju s izradom osobnom plana i aktivnostima psihološke pomoći. Ovaj projekt bio je financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

O našim projektima možete čitati i u medijima https://osijeknews.hr/mlad-si-i-nezaposlen-spirituos-i-edunova-ti-nude-besplatno-mentorstvo-i-osmisljavanje-plana-zaposljavanja/?fbclid=IwAR3TLI2OlFkqu6ZUH8IdkNSozr12U2iTKNZVvGpK8ZABdNVQ358QzJyTEB4

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.aspx?id=497221&fbclid=IwAR11a8iisWKgAK7YpfFN0PnxbwE8f_8iKi8EJRS_5tucp8dMaZ2tjXDUkpQ

0 thoughts on “Mlad si i nezaposlen?! SpirituOS i Edunova ti nude besplatno mentorstvo i osmišljavanje plana zapošljavanja”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *