Brzinske edukacije udruge Spiritus Osijek izazvale veliki interes “Neet” generacije

Iza udruge Spiritus Osijek stoji još jedan uspješan projekt, a riječ je o jednodnevom ciklusu radionica i predavanja pod nazivom „Brzinske edukacije“. Riječ je o radionicama koje se održavale 12. siječnja kao dio projekta „NeetWork – Identifikacija i aktivacija osoba u NEET statusu“ (Kodni broj: UP.01.2.0.04.0026), u sklopu poziva “Pronađi me!” – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu“ (Broj poziva: UP.01.2.0.04), financiranog od strane Europskog socijalnog fonda programa Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. zajedno s Partnerima projekta Učilištem Studium i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Sam je događaj okupio veći broj mladih u prostorima Stare pekare u Tvrđi, a u vremenu od 9. 30 do 13 sati moglo se poslušati predavanja čak pet predavača. Tako je specijalistica korisničke podrške u osječkoj IT tvrtki Shoutem, Nataša Brocić, okupljenima pokušala približiti sve tajne i načine zapošljavanja u danas najpopularnijem sektoru  IT-a. Kako nastupiti pred potencijalim poslodavcem i što smijete, a što ne reći na razgovoru za posao, te kako djelovati samouvjereno i „zapošljivo“ okupljenima su pokušali dočarati dugogodišnja novinarka i ekspertica za medijsku etiku dr. sc. Nefreteta Zekić Eberhard i Tomislav Levak, predavač na Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Uz ova predavanja bilo je tu i ono o pisanju EU projekata, koje je održala pravnica Anea Mihajlović, te predavanje Ivane Šimleše Vondrak, više savjetnica za financijsko planiranje, upravljanje troškovima i financijsku kontrolu pod nazivom „Cjeloživotno učenje, kreativnost, proaktivnost i poduzetništvo“. Ovim putem zahvaljujemo svim našim predavačima, ali i okupljenima za koje se nadamo da su pokupili najbolja znanja u ovim „short“ edukacijama.

0 thoughts on “Brzinske edukacije udruge Spiritus Osijek izazvale veliki interes “Neet” generacije”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *